ЦИП-машините со технологија за чистење на место

Професионална опрема за хемиско чистење на сите резервоари, машини и цевки, кои доаѓаат во контакт со храна и пијалоци

CIP станици: Машини за чистење на места за хемиско чистење и санирање на резервоари и цевки

ЦИП станиците се мобилни или статички машини до хемиско чистење, санитација и стерилизација на резервоарите и сите патеки за цевки. Ова е целосно опремен систем за пивари и други уреди за производство на храна: Технологија за чистење на место. CIP-опремата обезбедува греење и циркулација на алкални и кисели раствори за хемиско чистење со помош на пумпа преку систем на цевки, црева и санитарен туш што прска санитарна раствор на внатрешните wallsидови на санираниот сад и ги отстранува сите нечистотии и наслаги од внатрешноста на цевководи, фитинзи, резервоари а исто така и од целата друга опрема што доаѓа во контакт со храна и пијалоци.

Без редовна грижа за чистотата на целата опрема пиварницата не е можно да се произведуваат квалитетни пијалоци. Нашите CIP станици се опремени со сите компоненти кои се неопходни за лесно и ефикасно чистење и санирање на целата опрема за пивара, како машини за производство на кантарион, патеки за цевки, резервоари за ферментација, резервоари за созревање на пијалоци, други резервоари за пијалоци, филтри, контејнери за складирање на вода итн. сите процеси на чистење во рачен или целосно автоматски режим според моделот на избраната станица CIP.

Повеќе за процесот на чисто место (CIP)


Ние ги произведуваме и нудиме овие типови на CIP станици:

CIP-302: Станица за чистење и санирање 2 × 300 литри
CIP-302: Станица за чистење и санирање 2 × 300 литри
Не е оценет  14703 -  19555 Со исклучок на данокот Додади го во кошничка
CIP-A503: Систем за автоматска контрола за CIP-503
CIP-A503: Систем за автоматска контрола за CIP-503
Не е оценет  31687 -  35172 Со исклучок на данокот Додади го во кошничка