Цинк цилиндрично-конусни резервоари, ЦКФ Цилиндрично-конусни ферментатори, до ферментација-созревање на пиво или јаболков

Овие се најчесто користените, типични универзални резервоари за пивара, кои се дизајнирани специјално за производство на алкохолни пијалоци како пиво, газирано вино или јаболковина. Тие се дизајнирани како за примарна така и за секундарна ферментација на алкохолни пијалоци под притисок во истиот ферментатор.

Дизајниран за употреба со пиво, јаболковина, пенливо вино.

ЦКТ Цилиндрично-конусни резервоари за ферментација - универзални ферментатори за производство на пиво и јаболковВо верзијата за притисок, резервоарите се достапни и за секундарен процес на ферментација (созревање на пијалок под притисок). Во овој случај, можно е да ги користите и како резервоари (bright beer tanks – BBT) пред да се наполни пијалокот во бочви или шишиња, бочви или други пакувања. Ние ги произведуваме сите овие уреди или во конфигурации на модел или во согласност со индивидуалните потреби на клиентите. На пример, можеме да ги опремиме овој тип резервоари, исто така, со дополнителни арматури за филтрирање на пијалаци, за екстракција на хмел во ладно пиво (dry hopping, cold hopping).

Сите резервоари се опремени со механизам за контрола на ферментација за фино прилагодување на притисокот во резервоарите. Температурата може лесно да се регулира со локалниот или централниот систем за контрола.