Цилиндрични резервоари за складирање - Brite beer tanks - Резервоари за притисок - Резервоари за финална климатизација

Садови под притисок наменети за привремено складирање и конечно уредување на пиво, јаболков, вино

ББТ “Brite beer tanks”- Тие се цилиндрични садови под притисок наменети за привремено складирање и конечно климатизирање (карбонизација, филтрирање, пастеризација, ароматизација…) на газирани алкохолни пијалоци како пиво или јаболковина пред нивното полнење во буриња, шишиња и лименки.

Светли резервоари за пиво - вертикални, изолирани

Цилиндрични резервоари за пијалоци за складирање на чист пијалок, сервисни резервоари под притисок, наречени уште BBT – Brite beer tanks. Тие се резервоарите за притисок од не'рѓосувачки челик, кои се наменети за привремено складирање на финализираните пијалаци под притисок, за карбонизација или пијалаци за арома. Резервоарите обично се користат за филтрирање на пијалоци, за полнење пијалоци во шишиња или во бочви, како и за други финални операции при производство на пиво, вино или јаболковина. Ние ги произведуваме сите овие уреди или во конфигурации на модел или во согласност со индивидуалните потреби на клиентите. На пример, ние можеме да ги опремиме овој тип резервоари, исто така, со дополнителни арматури за филтрирање на пијалоци или за екстракција на хмел во ладно пиво (dry hopping, cold hopping). Мешалката со мотор за мешање на пијалаци може да се инсталира и како дополнителна опрема.

Овој тип на резервоар за пиво е опремен со поедноставен механизам за прилагодување на притисокот потребен за одржување на потребниот притисок во резервоарот за време на полнењето на пивото во шишиња или бочви.


Ние произведуваме и нудиме вакви видови цилиндрични резервоари за складирање под притисок за конечно уредување на пијалоци: